Praćenje cene akcija je nešto što ne treba raditi previše često, ali ipak i sam više puta dnevno pogledam „šta rade moje akcije“. Dnevno ima velikih oscilacija, uglavnom ovih dana naniže i samo se stvara dodatni stres.

Ipak, nije loše ispratiti s vremena na vreme kako bi se znalo kako se kreće portfolio, da li je potrebno vršiti neke korekcije ili ne. Lično, nisam ništa menjao u svom portfoliu već neko vreme i samo dokupljujem mesečno S&P 500, dok moje akcije stoje nepromenjene, neke od njih isplaćuju dividendu, neke ne. Kod nekih je situacija pozitivna, kod drugih negativna, ali sve je to deo igre i jasno je da trenutna političko-ekonomska situacija u svetu nije baš najbolja, pa je i nerealno očekivati ko zna kakve rezultate kompanija.

Neću mnogo pisati u ovom tekstu, samo ću ostaviti jednu malu tabelu u kojoj ću navesti akcije koje posedujem na današnji dan, ako neko želi da prepisuje, slobodno. Neću navesti količine, zato što bi onda svako mogao da vidi koliko sam novca investirao, samo cenu i naziv kompanije. Vremenom ću ažurirati tabelu novim cenama, ali o tom po tom.

Naziv kompanijeTickerCena 26.10.2022 (USD)
Omega Healthcare InvestorsOHI31,34
Teladoc HealthTDOC27,68
AtomeraATOM9,24
Algonquin Power & UtilitiesAQN10,81
Amazon.comAMZN115,58
Lantern Pharma IncLTRN4,74
Cloudflare IncNET58,16
Carbon Streaming CorpNETZ.NE2.63
CybinCYBN0,471
S&P500S&P5003844,99
iShares S&P500 Info TechQDVE.DE15,80
JSS Sustainable Equity0P0001DIYL.F136,13
Portfolio Investirajpametno.rs

Eto, to su stvari u koje sam lično investirao i za koje verujem da će u narednom periodu porasti. Tako da, ako pitate u šta investirati – ništa ne preporučujem više nego ovo, jer sam i sam u to investirao. Ovaj tekst će poslužiti za praćenje cena akcija kompanija u koje sam lično investirao.

Što se tiče narednog perioda, primetili ste verovatno da je aktivnost stranice znatno opala, ali ću se potruditi da kreiram sadržaj sa vremena na vreme. Situacija na tržištu je veoma loša ako ste odavno investirali, ali, ako ste sve vreme čekali sa novcem ili ste u međuvremenu uštedeli, sa svakim procentom pada, situacija za ulazak je sve bolja jer su cene niže. Psihološki faktor je jako bitan sada, pošto je jako teško biti disciplinovan i sada kada deluje da sve propada, uložiti novac u berzu, ali, svakako su valuacije mnogo primamljivije sada nego što su bile pre godinu-dve.

Situacija za ulazak je sve bolja jer su cene niže. Psihološki faktor je jako bitan sada, pošto je jako teško biti disciplinovan i sada kada deluje da sve propada, uložiti novac u berzu, ali, svakako su valuacije mnogo primamljivije sada nego što su bile pre godinu-dve.

Naravno, uvek ste pozvani da se pridružite Klubu Milionera i dobijate objave direktno na mail čim ih napišem.